Chișinău
str.Bodoni 33
Pe hartă
г. Chisinau,
Dacia 24
Pe harta
Orange 022011138 Astăzi lucrăm
 • Русский

Decalcifierea regulată a aparatului de cafea este esențială pentru menținerea performanței optime și pentru a prelungi durata de viață a echipamentului. Calcarul și depunerile minerale pot afecta fluxul de apă, presiunea și gustul cafelei. Iată un ghid detaliat pentru a te ghida prin procesul de decalcifiere a aparatului tău de cafea:

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

 

 1. Alegeți un agent decalcifiant potrivit:

Există agenți decalcifianți speciali disponibili în comerț, sub formă de soluții sau tablete. Verifică manualul aparatului tău pentru recomandări specifice privind agenții decalcifianți recomandați.

 

 1. Stabilește frecvența decalcifierii:

Frecvența cu care trebuie să decalcifici aparatul depinde de duritatea apei pe care o folosești și de frecvența cu care pregătești cafea. De obicei, se recomandă decalcifierea la fiecare 1-2 luni, dar ar putea fi necesară mai des în zone cu apă dură.

 

 1. Golirea și curățarea rezervorului de apă:

Asigură-te că rezervorul de apă este golit complet. Dacă acesta este detașabil, scoate-l și curăță-l sub apă curgătoare.

 

 1. Pregătește soluția decalcifiantă:

Urmează instrucțiunile de pe ambalajul agentului decalcifiant pentru a pregăti soluția corespunzătoare. De obicei, se amestecă agentul cu apă într-un raport specific.

 

 1. Umple rezervorul de apă cu soluția decalcifiantă:

Umple rezervorul de apă al aparatului cu soluția decalcifiantă pregătită.

 

 1. Inițiază ciclul de decalcifiere:

În funcție de modelul aparatului, inițiază ciclul de decalcifiere conform instrucțiunilor din manual. Acest proces va permite soluției să circule prin sistemul intern al aparatului.

Cele mai bune solutii decalcifiere espressor - Cutiamica.ro

 1. Așteaptă și permite soluției să acționeze:

După inițierea ciclului de decalcifiere, lasă soluția să acționeze timp de aproximativ 15-30 de minute, în funcție de recomandările producătorului.

 

 1. Clătește și efectuează cicluri de apă curată:

După expirarea timpului, clătește rezervorul de apă și umple-l cu apă curată. Inițiază câteva cicluri de preparare a apei fără cafea pentru a spăla soluția decalcifiantă din sistem.

 

 1. Curăță elementele detașabile:

Dacă este posibil, scoate elementele detașabile, cum ar fi suportul de cafea și tăvile de picurare, și spală-le separat sub apă curgătoare.

 

 1. Verifică depunerile rămase:

Verifică aparatul pentru eventuale depuneri rămase. Dacă observi încă depuneri, poți repeta procesul de decalcifiere.

 

 1. Reasamblează aparatul:

După ce ai finalizat procesul de decalcifiere și clătire, reasamblează aparatul conform instrucțiunilor.

 

 1. Actualizează setările aparatului:

Dacă ai modificat setările în timpul procesului de decalcifiere, asigură-te că le readaptezi la preferințele tale obișnuite.

 

 1. Ajustează frecvența în funcție de necesități:

După finalizarea decalcifierii, ajustează frecvența acestui proces în funcție de specificul apei din zona ta și de utilizarea aparatului.

Позвонить