Tip
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!– Arabica. Acest tip este blând și scăzut în cofeină. Se poate asemăna de la arome florale și ciocolată până la vin și fructe de pădure.
– Robusta. Mai puternic și amar datorită cantității mari de teină.
Pentru a vă da seama ce vi se potrivește, încercați un mono soi din fiecare.
– 70% Robusta și 30% Arabica. O combinație de dulceață și amărăciune.
– 80% и 20% . O cafea cu acrișor, densitate ridicată și o ușoară amărăciune.
– 90% и 10% . O opțiune excelentă pentru cei care doresc să se învioreze.
Zona de origine a boabelor
– Etiopia și Yemen. Boabele au note de ciocolată.
– Kenya. Se caracterizează printr-un postgust de fructe de pădure.
– India. Delicat și ușor acrișor.
– Brazilia. Nucifer și vâscos.
– Guatemala. Dulce, cu arome de mirodenii și flori.
– Columbia. Culoare fructată strălucitoare, ușor și proaspăt.
– Cuba. Aromă ușoară de tutun.
Gradul de prăjire
Ușoară
– Scandinav. Cafeină prăjită pentru o perioadă scurtă de timp, aromă de pâine proaspătă.
– American. Boabele devin maro-pal, încep să miroasă a cafea.
– Urbană. Fructele sunt de culoare castaniu deschis, cu un miros de iarbă.
Mediu
– French Light. Boabele de cafea sunt lucioase, băutura este bogată, cu o ușoară amărăciune și caramel.
Puternic
– Turcească. Prăjită până când apare un miros de boabe arse. Băutura este concentrată și grea, amară.
– European. Boabele sunt crăpate și afumate. Băutura este groasă și puternică, cu o aromă de caramel.
Păstrare
– Păstrați în recipiente etanșe pentru a evita aerul și umezeala.
– Păstrați cutia într-un loc uscat și întunecos, cum ar fi un dulap.
– Folosiți cafeaua măcinată cât mai curând posibil, depozitând-o conform acelorași reguli.