Tip

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

– Arabica. Acest tip este blând și scăzut în cofeină. Se poate asemăna de la arome florale și ciocolată până la vin și fructe de pădure.

– Robusta. Mai puternic și amar datorită cantității mari de teină.

 

tepurile boabelor de cafea

Pentru a vă da seama ce vi se potrivește, încercați un mono soi din fiecare.

 

– 70% Robusta și 30% Arabica. O combinație de dulceață și amărăciune.

– 80% и 20% . O cafea cu acrișor, densitate ridicată și o ușoară amărăciune.

– 90% и 10% . O opțiune excelentă pentru cei care doresc să se învioreze.

 

Zona de origine a boabelor

– Etiopia și Yemen. Boabele au note de ciocolată.

– Kenya. Se caracterizează printr-un postgust de fructe de pădure.

– India. Delicat și ușor acrișor.

– Brazilia. Nucifer și vâscos.

– Guatemala. Dulce, cu arome de mirodenii și flori.

– Columbia. Culoare fructată strălucitoare, ușor și proaspăt.

– Cuba. Aromă ușoară de tutun.

 

Gradul de prăjire

 

gradul de prajire - rare

Ușoară

– Scandinav. Cafeină prăjită pentru o perioadă scurtă de timp, aromă de pâine proaspătă.

– American. Boabele devin maro-pal, încep să miroasă a cafea.

– Urbană. Fructele sunt de culoare castaniu deschis, cu un miros de iarbă.

 

Mediu

– French Light. Boabele de cafea sunt lucioase, băutura este bogată, cu o ușoară amărăciune și caramel.

gradul de prajire - mediu

Puternic

– Turcească. Prăjită până când apare un miros de boabe arse. Băutura este concentrată și grea, amară.

– European. Boabele sunt crăpate și afumate. Băutura este groasă și puternică, cu o aromă de caramel.

 

Păstrare

– Păstrați în recipiente etanșe pentru a evita aerul și umezeala.

– Păstrați cutia într-un loc uscat și întunecos, cum ar fi un dulap.

– Folosiți cafeaua măcinată cât mai curând posibil, depozitând-o conform acelorași reguli.

 

cum sa pastrati boabele

Позвонить
Apel