Boabele de cafea sunt obiectul unor cercetări științifice care analizează modul în care ele ne influențează corpul și mintea. Peste 19 000 de lucrări de cercetare au fost realizate pe această temă.
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Conținutul de cofeină al boabelor.
O doză sigură pe care o persoană o poate bea într-o zi este de 400 mg. Un litru de cafea clasică, conține aproximativ 380 – 650 mg. Norma pe zi este de nu mai mult de 5 – 7 cești mici.
Espresso este mai puternic, așadar se recomandă să vă limitați la 2 cești.
Valoarea energetică
Valoarea calorică depinde de boabe, de metoda de preparare și de compoziție. În volumul său maxim este – 1-2 calorii pe o cană fără zahăr, lapte și alți aditivi. Dar dacă adăugați glucoză – 101 kcal.
Beneficii pentru sănătate.
- Experimentele realizate de Societatea Radiologică din America de Nord în 2005 au arătat că două pahare pe zi îmbunătățesc memoria pe termen scurt și viteza de
reacție. Scade riscul de a dezvolta boala Alzheimer.
- Ajută la aducerea greutății la normal.
- Antioxidanții găsiți în cereale stimulează apărarea împotriva îmbătrânirii și a bolilor.
- Crește nivelul vitalității și al rezistenței.
- Are un efect pozitiv asupra metabolismului feminin, reduce șansele de apariție a cancerului de sân.
- Cafeaua naturală protejează bărbații de malignizarea prostatei.
- Dacă nu pui mult zahăr în ea, previne apariția cariilor dentare.
Cum să evitați consecințele negative.
Porția permisă variază în funcție de procentul de cofeină din cană.
Cel mai bun moment pentru a lua o doză de cofeină este între orele 10:00 și 12:00 pentru a evita să vă confruntați cu insomnie, anxietate și iritabilitate.
Citiți articolul nostru despre сum să alegeți boabele de cafea și să nu faceți o greșeală. Vă va ajuta să vă faceți alegerea și să vă bucurați din plin de băutură.